TYÖVÄENKIRJALLISUUDEN PÄIVÄN 2024 TEEMA ON ÄLY

Työväenkirjallisuuden päivä järjestetään tänä vuonna teemalla ÄLY lauantaina 7.9.2024 klo 11.00–18.00. Työväenmuseo Werstaalla Tampereella järjestettävä tapahtuma on kaikille ilmainen.

Teemalla ÄLY haluamme ottaa kantaa hallitsemattomalta tuntuvaan, irrationaaliseen maailmantilaan sekä siihen, miten teknologinen kehitys muuttaa tapaamme soveltaa tietoa ja luoda uutta. Ovatko älylaitteet korvanneet itsenäisen ajattelun? Korvaako tekoäly lopulta luovan ihmismielen – tai ihmisälyllä rakennetut laitteet työntekijät? Miksi maailma näyttää juuri nyt kaaosmaiselta, ”järjettömältä”? Vai voiko ihmisäly yhdessä inhimillisten tunteiden kanssa sittenkin pelastaa maailman? Tapahtuman ohjelmarunko kootaan edellä esitetyistä kysymyksistä inspiroituneena keväällä 2024.

Tapahtuman ohjelmisto julkaistaan kokonaisuudessaan kesäkuun alussa, viimeistään juhannuksen tienoilla.